Webbureau med kant og holdning
DIGITAL STRATEGI   VÆRKTØJER   KUNDER   OM WEBBUREAUET   KONTAKT
« Tilbage / 11. marts 2015

DEN MOBILE SCENE ER SAT

Mobile enheder ændrer måden vi agerer på, både internt i virksomheden og i forhold til kunder og samarbejdspartnere. Den hastige vækst i brugen af mobile enheder forstærkes af en fundamental ændring af teknologien, som også har ændret vores måde at leve på som individer.
 

 
Uanset om vi taler om en smartphone eller en tablet, så er vi udstyret med en computerenhed, der altid er online og altid er til rådighed, og som giver os et værktøj til at udføre opgaver let, effektivt og hurtigt. De mobile enheder er blevet en integreret del af vores dagligdag, og gør os mere effektive, mere sociale og giver os underholdning, når vi ønsker det. Er du i tvivl, så kig dig omkring på gaden, ind gennem bilvinduerne, rundt på venteværelset eller måske bare i spejlet.

Denne ændring i interaktionsmodellen mellem virksomheder og kunder skaber nye muligheder, men indeholder også potentielle trusler. Mange virksomheder har set nærmest uudtømmelige muligheder for at gøre medarbejderne mere produktive, for at nå ud til kunderne og for at forbedre kundetilfredsheden. På samme tid har de mobile enheder styrket individets magt. I enhver interaktion mellem jer som virksomhed og jeres kunder, er kunderne bevæbnet med tilgængelighed af information, sociale relationer og indsigt. Alt sammen lige ved fingerspidserne.

De virksomheder, som ikke formår at tilpasse sig til det mobile landskab, risikerer at tabe til deres konkurrenter. Derfor er det vigtigt med en omfattende og gennemarbejdet mobil strategi. Vi starter dog med en dybere forståelse af den mobile teknologi.

DEN MOBILE TEKNOLOGI

Mobilteknologien er ikke bare en PC’er i en anden pakning. Der er på mange måder tale om en fundamental anderledes teknologi. De mobile enheder følger individet rundt og indeholder teknologi, som driver indholdet. Information om lokalitet er tilgængelig via GPS og det såkaldte accelerometer viser den mobile enheds retning og bevægelse, mens flere mobile enheder også har indbygget kompas. Hertil kommer kamera og mikrofon, som gør det muligt at indfange både lyd, billede og video.

Et andet område, hvor mobilteknologien skiller sig ud er, at mobile enheders tekniske livscyklus er meget kort. Mange får nye telefoner hvert år, opgraderer deres styresystem hver måned for at få adgang til nye features og opgraderer deres apps ugentligt.

Den hastige udvikling har stor betydning for aktørerne på mobilmarkedet. Eksempelvis sad Android styresystemet i mindre end 10% af de mobile enheder i 2009 på det amerikanske marked. Året efter var det at finde i 45% af de mobile enheder. I samme periode faldt BlackBerrys andel fra 45% til 25%. Det skaber et mobilt økosystem, der er kompliceret og en teknologi, der er svær at styre.

IKKE BLOT ENDNU EN TEKNOLOGISK TREND

For at forstå, at de mobile enheder ikke blot er endnu en teknologiske trend, men en radikal ændring af vores måde at leve, vores måde at have relationer med andre mennesker og vores måde at arbejde, så er det nødvendigt at kigge nærmere på nogle af nøgleegenskaberne ved smartphones og tablets:

Indbydende brugergrænseflade
Smartphonen og tablets som iPad’en revolutionerede måden vi bruger de mobile enheder på. Den nye brugerflade gav mulighed for en meget mere sofistikeret interaktion med enheden. Der er indbygget tastatur, når det er nødvendigt. Brugeren kan klikke på skærmen, zoome ind og ud ved at pinche med fingrene og swipe mellem skærmbilleder eller elementer.

Innovationshastighed
Markedet for smartphones og tablets står ikke stille, og konstant kommer der nye modeller på hylderne. Det betyder, at brugerne i høj grad vender tilbage for at købe nye, hurtigere og forbedrede mobile enheder.

Integration af features
De mobile enheder er integrerbare med fx. cloudbaserede løsninger som G-mail, iCloud m.v.

Social interaktion
Sociale netværk som Facebook var populære før smartphonens indtog, men smartphonen har i den grad revolutioneret de sociale netværk. Nu kan du sende en besked, tage et billede eller dele en oplevelse med det samme i stedet for at vente til, at du kommer tilbage til din PC.

Batterilevetid
Udviklingen indenfor batterier har også gjort det muligt at forlænge de mobile enheders standby- og funktionstid på en opladning. Man behøver desuden heller ikke vente på, at batteriet er helt afladet, før man lader det igen.

På med det samme
Smartphonen og tabletten tænder med det samme, og modsat PC’en skal man ikke vente på en opstart.

Altid online
De mobile enheder er typisk altid forbundet til et netværk via mobil datanetværk eller via Wi-Fi. Det giver adgang til informationer og ressourcer, uanset hvor man befinder sig.

Sensorer og kontekst
De mobile enheder kan opfatte brugernes omgivelser via fx. den indbyggede GPS.

Den mobile app
Den mobile app er en simpel, brugervenlig og opgavespecifik applikation. De fleste er gratis, og andre kan købes for få kroner. Man får let adgang til apps på markedspladser som Appstore eller Google Market, og apps installerer sig selv. En app kan gøre den mobile enhed til et kompas, en lommeregner, en bog, en radio, en lommelygte, en pung, et vækkeur, en kalender, et musikinstrument eller en lille PC.

Markedsplads for apps
Markedspladsen for apps ændrer også distributionen radikalt. Her kan brugeren centralt finde et sted at hente apps med få “klik”. Opdateringer kommer også direkte fra markedspladsen - slut med at surfe rundt på internettet for at finde opdateringer. Samtidig tjekker markedspladserne de forskellige apps for at sikre, at de er pålidelige og fungerer som forventet. Hertil kommer mulighederne for at bedømme apps med stjerner og give dem kommentarer med på vejen.

GOOGLE BLANDER SIG

I disse dage opgaver mange virksomheder også, at Google blander sig meget konkret og kontant på den mobile scene. Hvis jeres website ikke er mobilvenligt, så bliver I straffet af Google med en dårligere placering i Googles søgeresultater.

Normalt laver Google et hav af ændringer, forbedringer og udbygninger af den søgealgoritme, som bestemmer hvem, der ligger nr. 1, nr. 2 og så videre på Googles resultatsider. Dem kan man godt få indblik, hvis man vil, men de er typisk forbeholdt de specialister, som arbejder med at optimere websites til Google. Derfor er det en understregning af vigtigheden af den mobile tilgang, når Google vælger at skrive direkte til website-ejerne.

Google er grundlæggende ligeglad med, hvordan I gør jeres website mobilvenligt, og derfor er det også utilstrækkeligt at følge Googles egne anbefalinger, som er en mere praktisk og teknisk anbefaling. Det er vigtigt at holde fokus på den forretningsmæssige værdi.

DEFINÉR DEN FORRETNINGSMÆSSIGE VÆRDI

Mange virksomheder forsøger at følge med på den mobile bølge ved at udvikle apps eller tilpasse deres website til de mobile enheder via responsive designs. Men bestræbelserne på at holde trit med udviklingen og følge med konkurrenterne sker ofte på bekostning af fokus på at skabe forretningsmæssig værdi.

Ved at definere den specifikke forretningsmæssige værdi, som den mobile teknologi kan bibringe virksomheden, skaber man fundamentet for at formulere en overordnet mobil strategi. Ved at tydeliggøre de grundlæggende forretningsmæssige muligheder i den mobile teknologi kan man fastlægge specifikke mål. Resultatet er, at I bevæger jer fra at reagere på den mobile teknologi til at agere på en strategisk fornuftig måde.

Det handler om at tænke i termer og målsætninger, der skaber værdi for jeres kunder, værdi for forretningen og samtidig overholder de budgetmæssige rammer, der sikrer positivt ROI.

HVORDAN KOMMER I VIDERE?

Vi har hjulpet og hjælper løbende mange af vores kunder med at facilitere den proces, så I både har fokus på at komme i lommerne på kunderne og samtidig skaber forretningsmæssig værdi. Og vi hjælper også gerne jer.

Book et uforpligtende møde og hør nærmere om mulighederne.

 

 

Vil du have mere af samme skuffe?

Hvis du ikke allerede er tilmeldte QUOTE, så gør det her. Så får du viden, indsigt, holdninger, tips og fakta om internettet direkte i din indbakke 4-6 gange om året:


TILMELD MIG