Webbureau med kant og holdning
DIGITAL STRATEGI   VÆRKTØJER   KUNDER   OM WEBBUREAUET   KONTAKT
« Tilbage / 26. september 2017

SKAL DU BESKYTTE JERES WEBSITE ELLER WEBSHOP?

Det fleste af os har fået øjnene op for datasikkerhed som følge af debatten og forvirringen om den nye persondataforordning. Som følge heraf er det også kommet fokus på sikkerheden på websites og webshops. 

Google har også meldt sig ind i den kamp, og med verdens mest anvendte søgetjeneste og deres egen browser (Google Chrome) i ryggen, så er vi som sædvanlig nødt til at lytte, når Google taler. 

Og hvad siger Google så?

Google siger, at de begynder at fortælle besøgende, om et website eller en webshop er sikker eller ej. Det sker ved at vise en lille hængelås i adresselinjen i browseren sammen med en tekst om, at siden er sikker. Hvis websitet eller webshoppen indeholder et område, hvor brugerne kan logge på, så vil Google også sladre og advare brugeren, hvis siden ikke er sikker. Med tiden bliver de advarsler mere og mere tydelige for brugerne på en side, og dermed kan de potentielt afskrække brugerne fra at fortsætte med at klikke rundt på websitet eller handle i webshoppen. 

Men Google har også guleroden fremme, og her kommer søgetjenesten ind i billedet. Hvis du gør jeres website sikker, så vil Googles søgerobotter blive lidt gladere for dit website eller din webshop, og det kan have en positiv afsmitning på, hvor langt oppe (eller nede) i søgeresultaterne du bliver fundet. 

Så svaret på vores indledende spørgsmål må være et klart JA - du bør beskytte dit website eller din webshop. De øvrige browsere følger i øvrigt samme vej som Google, når det gælder beskyttelse af brugernes sikkerhed. 

Hvordan beskytter du jeres website eller webshop?

Den form for sikkerhed, som Google og de øvrige browsere har fokus på, handler om de data, som overføres lokalt mellem den enkelte besøgende og den server, hvor websitet eller webshoppen ligger. 

Det kan være personfølsomme oplysninger som navn, adresse, mobilnummer m.v., som den besøgende udfylder i forbindelse med bestilling af et katalog. Men det kan også være login-oplysninger, som den besøgende udfylder for at logge på et lukket område på websitet eller webshoppen. 

Overførslen af de data sker via en såkaldt protokol, der hedder HTTP. Den forkortelse står for “Hyper Text Transfer Protocol”. Når du besøger et website eller en webshop, indtaster du bare adressen direkte i browseren - fx. www.easynet.dk - og så sætter browseren automatisk “http://” foran adressen. 

Hvis du skal beskytte jeres website eller webshop, så skal den protokol ændres fra HTTP til HTTPS. Det lille “s” i enden står for “Secure” og betyder, at det er en krypteret udgave af HTTP-protokollen. Den forhindrer andre i at tyde, hvad den besøgende har indtastet i fx. en formular på et website, når browseren sender de informationer videre til webserveren. 

Man føjer den kryptering på websitet eller webshoppen ved at installere et sikkerhedscertifikat på den webserver, hvor løsningen ligger. Et sådant certifikat kalder man også et SSL-certifikat, som er en forkortelse for “Secure Sockets Layer”. SSL-certifikatet knytter sig som udgangspunkt til domænet, og derfor skal man have flere SSL-certifikater i spil, hvis man har flere domæner, der peger på samme website eller webshop. Der findes dog også muligheder for at håndtere flere domæner med samme SSL-certifikat.

Hvordan får du et SSL-certifikat til jeres website eller webshop?

Man bestiller sit SSL-certifikat ved at kontakte os. Vi bestiller det så via det hostingfirma, som har jeres website eller webshop liggende. 

Hvornår træder det i kraft?

Google har annonceret, at de pr. 1. oktober 2017 begynder at markere websites og webshops, som ikke er skiftet til HTTPS-protokollen som usikre. I første omgang har man fokus på de websites og webshops, som indeholder formularer. Men med tiden vil ALLE sider på websitet eller webshoppen være omfattet af advarslen. 

Hvad koster et SSL-certifikat?

Et normalt SSL-certifikat koster 3.000 kr. ekskl. moms og dækker en periode på 3 år. Herefter skal det fornyes for en ny periode. Vi sørger for at få certifikatet installeret og fortæller samtidig Googles søgerobotter, at løsningen nu kører med sikker forbindelse via HTTPS-protokollen. 

Hvis I har flere domæner, så kontakt os for en drøftelse af den bedste løsning for jer. 

Hvordan bestiller du jeres SSL-certifikat?

For at gøre det nemt for dig at bestille et SSL-certifikat til jeres website eller webshop, så har vi oprettet en simpel (og beskyttet) formular, som du bare kan udfylde.

BESTIL DIN SIKKERHED HER

 

 

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at drøfte den bedste løsning i tilfælde af flere domæner, så er du altid velkommen til at kontakte os på 70250370 eller skrive til info@easynet.dk.  

 

 

Vil du have mere af samme skuffe?

Hvis du ikke allerede er tilmeldte QUOTE, så gør det her. Så får du viden, indsigt, holdninger, tips og fakta om internettet direkte i din indbakke 4-6 gange om året:


TILMELD MIG